Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Titian

Δεν ξέρω πώς μου ήρθε, ή μάλλον θυμήθηκα, διαβάζω ένα βιβλίο του φίλτατου Βολλάρ, ο εξής:

                photo by Picasso

 Picasso

Cezanne

 Renoir

Αυτός λοιπόν. Ήταν έμπορος έργων τέχνης, εξού και οι προσωπογραφίες του από όλους αυτούς. Έχει γράψει το λοιπόν, ένα βιβλίο για τον Renoir, και λέει ο Ρενουάρ, μπλαμπλαμπλα, για τον Τιτσιάνο. Και ακουστά τον είχα τον τύπο, έχει και ο δάσκαλος στο φροντιστήριο μία τεράστια αφίσα με μία Δανάη του 


αλλά δεν είχα δώσει ποτέ ιδιαίτερη σημασία. Και είπα λοιπόν να ξεσκονίσω κανένα βιβλίο, για τον κύριο Τισιανό. Και, όπως θα έχετε καταλάβει, έχω πάθει πλάκα. Ο τύπος είναι απίστευτος. Τέικ ε λουκ: 


Αν εξαιρέσεις τις θήκες για τα τσουτσούνια τους που ναι, είναι λίγο κάπως αστείο την σήμερον ημέραν, κατά τ' άλλα είναι απίστευτος, απίστευτος όμως. Και όλως τυχαίως έχει σήμερα το El Greco στο mega, και ο Τιτσιάνο ήταν ο δάσκαλός του. Και ενώ για Δομίνικο έχουν βάλλει αυτό το μαναράκι τον Τιτσιάνο τον κάνει ο Μουστάκας : )
3 σχόλια:

 1. ωραίο

  ( με τις θήκες γέλασα κι εγώ )

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φοβερά πράματα έκανε ο άνθρωπος! Τι βλέμματα...Λες και τους τράβηξε φωτογραφία! Τη Δανάη του την είχα δει, αλλά δεν ήξερα τι και πως. Και τον Ελ Γκρέκο τον είχα δει στο σινεμά, αλλά ως μικρή αθώα κι δεν παρατηρούσα καθώς έπρεπε...Ενιγουέι, χαιρετώωωω! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γειά σας κορίτσια* ετεροχρονισμένα, αλλά γειά σας*

  ΑπάντησηΔιαγραφή